Der blogges af Anna-Mette Thomsen Danmarks eneste Aut. Psykolog der er Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi samt Psykotraumatologi

Er julestressen ved at indhente dig? Disse 4 tips kan redde din jul!

photo-1577189736198-517cfac20050

Julen er en tid til glæde og hygge, men det kan også være en tid med stress. Der er mange ting, der skal planlægges og gøres, og det kan være svært at holde overblikket. Hvis du føler dig overvældet af julestress, er der nogle ting, du kan gøre for at håndtere det.

Hvis du er en af de mange mennesker, der føler sig stresset over julen, er du ikke alene. Julen er en tid med mange forventninger, og det kan være svært at leve op til dem. Men det er vigtigt at huske, at julen handler egentlig om at…

Læs mere...

WHAT? 74 procent af danskerne oplever stress i 2023

photo-1494368308039-ed3393a402a4

Jeg møder dagligt mennesker der er ramt af forskellige grader af belastninger. Det skræmmende er, at de fleste ikke selv er klar over det. Jeg bliver dagligt spurgt: ”er jeg egentlig stresset?”

Hos hver tredje har stressperioden varet over et halvt år, hvilket betyder, at de har været stresset i længere tid, og er i risiko for at få kronisk stress. 

Mange har ikke lyst til at erkende stress, fordi det bliver anset som en svaghed. Men det er ikke rigtig, stress har intet med svaghed at gøre, de…

Læs mere...

Hvorfor man ikke skal starte for tidligt på arbejde efter en stress-sygemelding

photo-1630941150115-ae465f29ece0

Stress er en alvorlig sygdom, der kan have store konsekvenser for både den fysiske og psykiske sundhed. Når man har været sygemeldt med stress, er det vigtigt at tage sig god tid til at komme sig, før man vender tilbage til arbejdet.


Mange er klar til at arbejde igen, før de er det

En undersøgelse fra Stressforskningsinstituttet viste, at 44 % af de stress-sygemeldte starter for tidligt på arbejdet. Dette skyldes ofte, at de føler sig pressede til at vende tilbage, eller at de selv føler, at…

Læs mere...

Ledercoaching: den afgørende faktor for optimering af ledelsespræstationer

photo-1578574577315-3fbeb0cecdc2

Jeg bliver oftest spurgt; "Hvordan skaber jeg resultater som leder?" 

Jeg svarer: "Ledelse er en disciplin der altid ændrer sig, fordi arbejdspladser og menneskerne ændre sig, derfor er der heller ikke noget simpelt svar, men ledercoaching kan hjælpe dig i mål". 

Der er ikke så mange der ved det, men jeg har arbejdet som leder siden 2013. 


Ledercoaching er ikke blot en trend; det er en effektiv praksis, der kan transformere ledelsespræstationer og organisationskultur.

 

Hvad er ledercoach…

Læs mere...

Sådan overvinder du ledelsesensomhed: 5 effektive strategier

photo-1542339719-4ddb1737636f

Ensomhed er en udbredt udfordring i ledelsen. En nylig undersøgelse offentliggjort i Harvard Business Review i 2021¹ har vist, at hele 50% af de adspurgte ledere føler sig ensomme i deres positioner. Det er en alarmerende statistik, der kræver opmærksomhed og handling. At forstå årsagerne til denne ensomhed er første skridt mod at tackle problemet.

Hvis vi er ensomme, så bliver vi triste og stresset. Det giver dårlig ledelse. Derfor er ensomhed et vigtigt fokuspunkt. 


1.Skab et stærkt netvær…

Læs mere...

Psykolog: Chefen bør huske, at god trivsel på arbejdspladsen giver bedre bundlinje

Chefen bør huske, at god trivsel på arbejdspladsen giver bedre bundlinje

Dette indlæg er trykt i Berlingske Tidende. 


Som psykolog mener jeg, at chefer ikke skal misbruge deres magt. Det gør mange af dem nu.

Det er ikke kun soldater i krig, der får PTSD og ar på sjælen. Det er også mennesker i dårligt arbejdsmiljø, der tager skade.

I dårligt arbejdsmiljø trives mobning. Mindst ti procent af alle dem der udsættes for mobning ender med at få PTSD – som er en livslang skade. Det er på tide, at vi tager det mentale arbejdsmiljø mere alvorligt.

Dårligt arbejdsmiljø …

Læs mere...

Når gode ledere overtager efter dårlige ledere: Vejen mod forandring og godt arbejdsmiljø

Når gode ledere overtager efter dårlige ledere

Dette blogoplæg er til ledere og dem der hjælper ledere på vej til at skabe godt arbejdsmiljø igen efter dårlige ledere. 

Ledelse spiller en afgørende rolle i enhver organisation, og en dårlig ledelse kan have dybtgående konsekvenser for medarbejdernes trivsel og virksomhedens resultater. Men når en god leder træder ind og overtager efter en dårlig leder, åbner der sig muligheder for forandring og godt arbejdsmiljø.

I dette blogindlæg vil jeg udforske den nyeste forskning om emnet og se på de …

Læs mere...

Ledelse og stresshåndtering

Ledelse og stresshåndtering

Dette blogoplæg er til dig, der arbejder som leder. 

I dag tager jeg fat på et spændende emne, der kan revolutionere måden, du fører og styrer dig selv og dine medarbejdere på. Vi vil dykke ned i effektiv stresshåndtering. 


Er du stresset?

Så er det svært at opnå vedvarende resultater. Husk også stress smitter, så hvis du er stress, så øger du risikoen for, at dine medarbejdere bliver stresset. 

En evidensbaseret tilgang til stresshåndtering er nøglen til at opnå resultater og velvære. Hvo…

Læs mere...

Strategisk Ledelse: en videnskabelig guide til succes

Strategisk Ledelse en videnskabelig guide til succes

Nu tager vi på en rejse ind i strategisk ledelse ved at inddrage konkrete forskningsresultater og vise, hvordan du praktisk talt kan udføre strategisk ledelse. Lad os træde ind i en verden af evidensbaseret lederskab og udforske de nøgleelementer, der driver en organisation mod fremtidens succes.


Men først vil jeg kort beskrive de 5 overordnede ledelsesopgaver:


  1. Driftsledelse: At sikre en gnidningsløs daglig drift og koordinering af virksomhedens aktiviteter for at opnå mål og opretholde ef…

Læs mere...