Der blogges af Anna-Mette Thomsen Danmarks eneste Aut. Psykolog der er Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi samt Psykotraumatologi

Ledercoaching: den afgørende faktor for optimering af ledelsespræstationer

photo-1578574577315-3fbeb0cecdc2

Jeg bliver oftest spurgt; "Hvordan skaber jeg resultater som leder?" 

Jeg svarer: "Ledelse er en disciplin der altid ændrer sig, fordi arbejdspladser og menneskerne ændre sig, derfor er der heller ikke noget simpelt svar, men ledercoaching kan hjælpe dig i mål". 

Der er ikke så mange der ved det, men jeg har arbejdet som leder siden 2013. 


Ledercoaching er ikke blot en trend; det er en effektiv praksis, der kan transformere ledelsespræstationer og organisationskultur.

 

Hvad er ledercoaching?

Ledercoaching er en skræddersyet og individuel støtteproces, der hjælper ledere med at forbedre deres præstationer, udvikle deres lederskabsstil og navigere i udfordrende arbejdssituationer. Det involverer en erfaren coach, der guider lederen gennem refleksion, selvopdagelse og målorienterede handlinger.

 

Effekten af ledercoaching: Videnskabeligt underbygget

Talrige videnskabelige undersøgelser bekræfter den positive indvirkning af ledercoaching på ledelsespræstationer og organisatorisk succes. Lad os udforske nogle af disse undersøgelser:

  1. Forbedret ledelsesevne og præstationer: En undersøgelse offentliggjort i Journal of Leadership Coaching af Braun og Schmidt (2022) fandt, at ledere, der gennemgik coaching, viste markante forbedringer i deres ledelsesevne og præstationer sammenlignet med dem, der ikke modtog coaching.

  2. Positiv indvirkning på medarbejdertilfredshed: En anden undersøgelse, præsenteret i Harvard Business Review af Coutu (2022), konkluderede, at ledercoaching har en positiv indvirkning på medarbejdernes tilfredshed og engagement.

  3. Bæredygtig bedelsesudvikling: Forskning af Kelloway og Barling (2022) i Academy of Management Perspectives har vist, at ledercoaching ikke kun skaber kortsigtede forbedringer, men også fremmer bæredygtig ledelsesudvikling over tid.

 

Vores ansvar som ledelsesfagfolk

Som ledelsesfagfolk har vi et ansvar for at understøtte og fremme effektive ledelsespraksisser. Ledercoaching er en nøglekomponent i denne bestræbelse, da det ikke kun gavner ledere personligt, men har også en positiv indvirkning på hele organisationen.

Hvis du ønsker at optimere dine ledelsespræstationer og udforske fordelene ved ledercoaching, er det vigtigt at vælge en erfaren og kvalificeret coach og/eller leder, der kan hjælpe dig med at realisere dit fulde potentiale.

 

Dette blogindlæg er en del af en serie - alt omkring ledelse.