Der blogges af Anna-Mette Thomsen Danmarks eneste Aut. Psykolog der er Specialist og Supervisor i Arbejds- og Organisationspsykologi samt Psykotraumatologi

Ledelse og stresshåndtering

Ledelse og stresshåndtering

Dette blogoplæg er til dig, der arbejder som leder. 

I dag tager jeg fat på et spændende emne, der kan revolutionere måden, du fører og styrer dig selv og dine medarbejdere på. Vi vil dykke ned i effektiv stresshåndtering. 


Er du stresset?

Så er det svært at opnå vedvarende resultater. Husk også stress smitter, så hvis du er stress, så øger du risikoen for, at dine medarbejdere bliver stresset. 

En evidensbaseret tilgang til stresshåndtering er nøglen til at opnå resultater og velvære. Hvordan gør du så det? 


Effektiv stresshåndtering er nøglen

Lad os dykke ned i, hvordan en effektiv stresshåndteringsstrategi kan bidrage til din succes som leder. Ifølge American Psychological Association er stress en uundgåelig del af ledelseslivet. Men hvordan du håndterer det, kan gøre hele forskellen.


  1. Praktisér mindfulness: Undersøgelser udført af Harvard Medical School viser, at mindfulness-meditation kan reducere stress og øge fokus og klarhed. Gør det til en vane at meditere dagligt for at opbygge mentalt overskud og ro.


  1. Prioritér egenomsorg: Research fra Mayo Clinic understreger vigtigheden af regelmæssig motion, sunde kostvaner og tilstrækkelig søvn. Når du tager dig af din egen sundhed, styrker du din evne til at håndtere udfordringer.


  1. Skab realistiske forventninger: En undersøgelse udført af University of Michigan råder ledere til at sætte realistiske mål og forventninger. At undgå overbelastning og undgå uopnåelige mål kan minimere stressniveauerne.


  1. Øv dig i konflikthåndtering: Research fra Journal of Applied Psychology viser, at effektiv konflikthåndtering kan mindske stress i arbejdsmiljøet. Ved at udvikle dine færdigheder i at løse konflikter skaber du et mere harmonisk arbejdsmiljø.


  1. Uddelegér med omtanke: Ifølge Harvard Business Review er uddelegering en nøgle til stressreduktion. Vær villig til at delegere opgaver og give dine medarbejdere mulighed for at træde i karakter.


  1. Skab pauser i arbejdsdagen: Forskning fra The New York Times tyder på, at regelmæssige pauser i løbet af dagen kan forbedre produktiviteten og reducere stress. Planlæg korte pauser til at genoplade og mindske mentalt pres.


  1. Søg støtte: En undersøgelse udført af American Institute of Stress anbefaler at søge støtte fra kolleger, mentorer eller erhvervspsykologer. Deling af udfordringer og bekymringer med andre kan hjælpe med at lette byrden og finde andre handlemuligheder. Erhvervspsykologer kan hjælpe med konkrete handlinger til håndtering af de udfordringer, du står i.


En stresset leder drukner i ledelsesopgaver, derfor er stresshåndtering det grundlæggende for dig som leder. Har du brug for konkrete værktøjer, så tjek vores onlinekurser. Her finder du værktøjer til alle faser i stressbehandling. 


Husk, at stresshåndtering er afgørende for at opretholde din produktivitet og mentale sundhed som leder. Ved at praktisere mindfulness, prioritere egenomsorg, håndtere konflikter effektivt og søge støtte kan du minimere stressens indvirkning og trives i din rolle som leder.


Dette blogindlæg er en del af en serie - alt omkring ledelse.